Klimschoenen Wandelschoenen  
Als het om kwaliteit gaat
  || HOME ||
   
 
Berg -, klim -en wandelschoenen
 
Klimmen in FontaineBleu  
Opgelet! Gelieve uw schoenen niet te impregneren of in te vetten als u ze binnenbrengt voor reparatie. Dit belemmert het lijmen!


Berg -, wandel - en klimschoenen dienen met de grootste zorg worden hersteld. Het is daarom belangrijk dat u uw schoenen bij een vakman binnenbrengt.

Bij bergschoenen leiden de rubber profielzolen na lange tijd tot breuken en dienen daarvoor tijdig vervangen te worden. Na herstelling is het mogelijk dat uw schoenen niet zo gemakkelijk meer aanvoelen als ervoor. Dit is normaal, uw schoenen moeten terug worden ingelopen, want ze zijn tenslotte terug als nieuw. Dit kan een paar dagen duren, naargelang de hardheid van de zool.

Bij klimschoenen wacht u best niet tot u een gaatje in de neus van de schoen loopt. De zool moet er immers af om aan de neus te kunnen, wat extra kosten met zich meebrengt! Hou de zijkanten van je schoenen in het oog, laat je schoenen verzolen voor je het leder ziet, zo hou je de pasvorm intact. Bij het verzolen wordt de versleten laag rubber verwijderd en daarna weer een nieuwe opgezet. Na reparatie laat u de schoenen nog een dag of 2 uitdrogen, zo heeft de lijm voldoende tijd om zich goed vast te hechten.
Enkele tips :
  • Leg je klimschoenen nooit in de hitte, door de hoge temperatuur zal de lijm reactiveren.
  • Laat uw schoenen langzaam drogen, het liefst in de wind, waar ze goed geventileerd worden. Bij schoenen die te snel opdrogen (vb. aan de radiator!)wordt de voering hard.
  • Vermijd roest aan haken en ogen van je schoenen. Vet ze in met vaseline.
  • Bewaar uw schoenen, ontdaan van alle vuil en modder, voorzien van schoenspanners in een linnen of katoenen zak(een oud fluwijn doet goed dienst!), op een droge, donkere plaats met voldoende ventilatie. Zo heeft ook de tussenzool een langere levensduur en zal hij niet snel afbrokkelen.

Hebt u nog vragen? Spring gerust even binnen voor meer informatie. Uw schoenmaker staat steeds voor u klaar!

UP